دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان می تواند متفاوت باشد. این دلایل را بخوانید تا از آنها در مصاحبه خود اجتناب کنید.
اخذ موفقیت آمیز ویزای دانشجویی آلمان
چرا نتوانستم ویزای دانشجویی آلمان را بگیرم؟ چرا ویزای تحصیلی من ریجکت شد؟ چه چیزی باعث می شود که سفارت آلمان درخواست من برای ویزا را رد کند؟ اینها سوالاتی است که دانشجویان متقاضی تحصیل در آلمان از خود می پرسند. ما در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم. همچنین رایج ترین دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان را مطرح کنیم.
برای دانشجویانی که از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا برای تحصیل در دانشگاه های آلمان اقدام می کنند، فرآیند اخذ ویزای دانشجویی چالشبرانگیز است. باید مراحل بوروکراتیک و اداری متعددی را پشت سر بگذارید و مدارک مورد نیاز اخذ ویزای دانشجویی آلمان را به طور کامل جمع آوری کنید. بدون گذراندن این مراحل امکان دریافت ویزا را نخواهید داشت.
حتی پس از اینکه مراحل لازم برای دریافت ویزای دانشجویی آلمان را پشت سر گذاشتید، باز هم تضمینی برای اخذ ویزا نیست. البته این به معنای امکانپذیر نبودن اخذ ویزای دانشجویی نیست. بلکه به این معناست که باید دقت لازم و همچنین تلاش مورد نیاز را برای دریافت ویزای تحصیلی به کار بگیرید.
مقامات آلمانی کمی نسبت به ورود افراد به کشورشان سختگیر هستند. بنابراین سعی کنید که به طور کامل تمام مراحل را پشت سر بگذارید. همچنین نکاتی را که برای مصاحبه سفارت آلمان باید رعایت کنید، بدون هیچ کم و کاستی به اجرا دربیاورید. بنابراین اگر برنامه شما در تحصیل در آلمان است، این نکات به شما کمک خواهد کرد. دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان را بدانید و از آنها بر حذر باشید.
رایج ترین دلایل رد شدن ویزای دانشجویی آلمان
مدارک ناقص ویزا
نخستین دلیلی که می تواند باعث ریجکت شدن ویزای تحصیلی آلمان شود، ناقص بودن مدارک است. ویزای دانشجویی آلمان به سه بخش اصلی تقسیم می شود:
– ویزای دانشجویی (Student Visa)
-ویزای دانشجویی متقاضی (Student Applicant Visa)
– ویزای دوره زبان (Language Course Visa)
تمام این سه مراحل نیاز به مدارک و الزامات مختلفی دارند. از این رو بسیار مهم است که روی جمع آوری مدارک مورد نیاز تمرکز کافی داشته باشید و هیچ موردی را از قلم نیندازید. حتی یک مورد!
راهکار چیست؟
اطلاعات کافی درباره اینکه چه مدارکی برای اخذ هر یک از انواع ویزای دانشجویی نیاز دارید، کسب کنید. برای نمونه، ویزای دوره زبان یادگیری زبان آلمانی در طول یک دوره، ایده آل است. یا ویزای دانشجویی متقاضی برای کسانی که می خواهند در آلمان تحصیل کنند اما همچنان به دنبال یک رشته هستند یا باید شخصا درخواست پذیرش کنند، مناسب است. اگر هم پیش از این اقدام به اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان کرده اید و به ویزا نیاز دارید، باید برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام کنید.
عدم تمکن مالی از دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان
باید بدانید که تمکن مالی آلمان یکی از شرایط مهم تحصیل در این کشور است. در حال حاضر، اگر به یک کشور خارجی به عنوان دانشجو سفر کنید، این کشور از شما می خواهد که پول کافی به همراه داشته باشید تا هزینه زندگی و تحصیل خود را تامین کنید. این بدان معناست که باید تمکن مالی خود را به عنوان یکی از شرایط اخذ ویزای دانشجویی آلمان اثبات کنید. تمکن مالی یکی از الزامات اخذ ویزاست که اگر نتوانید آن را اثبات کنید، ویزای دانشجویی آلمان شما ریجکت خواهد شد.
در سال 2020، مقدار تمکن مالی اجباری برای پوشش دادن هزینه های دانشجویی در آلمان 10.236 یورو در سال اعلام شده است. این بدان معناست که باید حداقل 853 یورو در هر ماه دانشجو هزینه کند تا زندگی در آلمان برایش به راحتی سپری شود. متداول ترین راه برای اثبات تمکن مالی به سفارت آلمان از طریق حساب بلوکه شده آلمان (German blocked account) است. این یک حساب بانکی است که از طریق آن دانشجو می تواند ماهانه 853 یورو و نه بیشتر برداشت کند.
راهکار چیست؟
بدیهی است که به سفارت آلمان اثبات کنید که مبلغ موردنظر تامین کرده اید. با این وجود نکاتی وجود دارد که با به کارگیری آنهامی توانید تمکن مالی خود را به طور شفاف اثبات و از هر گونه سوءتفاهمی پیشگیری کنید. حساب بلوکه شده آلمان ، همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، بهترین راه برای اثبات تمکن مالی به سفارت آلمان است. بسته به دوره مدت اقامت شما، می توانید پول کافی در حساب تان به همراه داشته باشید تا ثابت کند که به حداقل ماهانه 853 یورو دسترسی دارید.
پشتیبان مالی شما لزوما نباید اعضای خانواده تان باشد، هر کسی می تواند حامی مالی تان شود. تنها کاری که باید انجام دهد، این است که ثابت کند می تواند از شما حمایت مالی کند. برای اثبات چنین موضوعی نیز میزان درآمد ماهانه و غیره در نظر گرفته می شود. سفارت آلمان جزییات تمام این موارد را بررسی می کند تا متوجه شود که اطلاعات دقیقی در اختیارش قرار گرفته است. در غیر این صورت ویزای دانشجویی شما ریجکت خواهد شد.
عدم موفقیت در دستاوردهای تحصیلی
آلمان یکی از کشورهایی است که به دلیل سیستم آموزشی باکیفیت و برتر در جهان شناخته شده است. در واقع یکی از سیستم های آموزشی سخت در اروپا به شمار می رود. از این رو، سفارت آلمان برای اینکه مطمئن شود، دانشجویان به اندازه کافی با انگیزه هستند، از آنها سابقه تحصیلی او را میخواهند.
راهکار چیست؟
زمانی که برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان اقدام می کنید، کار خاصی درباره سابقه تحصیلی خود نمی توانید انجام دهید. اما می توانید آفیسر را زمانی که برای مصاحبه در سفارت آلمان حضور می یابید، قانع کنید. بگذارید آنها بدانند که به اندازه کافی با انگیزه هستید تا هر وظیفه و تکلیفی که دانشگاه موردنظر در آلمان از شما می خواهد انجام دهید. بگذارید آفیسر بداند برای موفقیت در سیستم آموزشی آلمان توانایی دارید.
عملکرد ضعیف در مصاحبه سفارت آلمان
مصاحبه سفارت آلمان برای اخذ ویزای دانشجویی بسیار حائز اهمیت است و باید کاملا برای آن آماده باشید. اگر نتوانید به درستی با افسر مربوطه ارتباط برقرار کنید، ریجکت میشود. همچنین اگر نتوانید سوالات را پاسخ ندهید، رفتار درستی نداشته باشید یا اطلاعات کافی ارائه ندهید، ویزای شما ریجکت میشود. بسیار حائز اهمیت است که بتوانید تاثیر مثبت و خوبی در طول مصاحبه سفارت آلمان داشته باشید. باید به اندازه یک مصاحبه شغلی مهم به این مصاحبه اهمیت دهید. تاثیری که در این مصاحبه روی افسر مربوطه می گذارید برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان بسیار حائز اهمیت است.
راهکار چیست؟
راه های بسیار زیادی وجود دارد که از اشتباهات احتمالی در طول مصاحبه سفارت آلمان پرهیز کنید. در ابتدا می توانید از دوستان یا آشنایان یا کسانی که چنین مصاحبه ای را پشت سر گذاشتهاند، در این باره پرس و جو کنید. همچنین نکات بسیار مهم درباره مصاحبه سفارت آلمان را در مقاله مرتبط با آن بخوانید. سوالات متداولی که از دانشجویان در طول مصاحبه در سفارت آلمان پرسیده شده است را مطالعه کنید. با اطلاعات دقیق و اعتماد به نفس به سفارت قدم بگذارید.
پیش از ورود به سفارت مطمئن شوید که اطلاعات کافی درباره آلمان، رشته تحصیلی تان، دانشگاه، شهر محل تحصیل و غیره داشته باشید. همچنین سر وقت حاضر شوید و لباس مناسب به تن داشته باشید.
نداشتن بیمه مناسب مسافرتی از دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان
یکی از دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان عدم داشتن بیمه مسافرتی است. براساس قوانین آلمان همه، حتی دانشجویان بین المللی، باید زمانی که در آلمان حضور دارند، بیمه درمانی داشته باشند. اما دانشجویانی که نیاز به اخذ ویزای دانشجویی آلمان دارند، باید بیمه مسافرتی موردنیاز را پیش از سفر به آلمان به همراه داشته باشند. بیمه درمانی تان بخشی از مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی آلمان است و عدم ارائه آن می تواند منجر به ریجکت شدن ویزای شما شود.
راهکار چیست؟
بیمه درمانی برای دانشجویان بین المللی در آلمان ضروری است. اما به نکاتی درباره بیمه سلامت برای دانشجویان بین المللی در این کشور اشاره خواهیم کرد. در ابتدا باید بدانید که دانشجویان بین المللی در آلمان تحت پوشش سیستم بیمه درمانی دولتی قرار می گیرند که هزینه بسیار مناسبی دارد. با این وجود، نمی توانید تا زمانی که در دانشگاه تان ثبت نام نکرده اید از این بیمه استفاده کنید. بنابراین باید پیش از سفر به آلمان یک بیمه درمانی برای اخذ ویزا به سفارت ارائه دهید. این یک بیمه درمانی از یک شرکت خصوصی است و زمانی که وارد کشور آلمان شدید میتوانید از بیمه دولتی استفاده کنید. به راحتی می توانید بیمه درمانی موردنیاز خود را برای اخذ ویزا ارائه دهید.
ارائه ناقص اسناد
زمانی که مدارک مورد نیاز اخذ ویزای دانشجویی آلمان را تهیه می کنید، به یاد داشته باشید که هر یک از آنها اهمیت خود را دارند و تعیین کننده این هستند که آیا می توانید ویزای خود را دریافت کنید یا خیر. مطمئن شوید که فهرست مدارک را به طور کامل تهیه می کنید. اگر یکی از آنها را نیز تهیه نکنید میتواند منجر به ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان شود.
راهکار چیست؟
زمانی که فهرست کامل مدارک ویزای آلمان را مطالعه می کنید، برای خودتان یک لیست تهیه کنید و هر کدام را که در دسترس دارید، یک تیک بزنید. در این مرحله مهم است که آنها را سازماندهی و پیگیری نید. نمی خواهید که هیچ یک از اسناد را از دست بدهید یا در روز ارائه تازه یادتان بیفتد که یکی از مدارک را ندارید. یادتان نرود که هر یک از مدارک اهمیت خود را دارند و هیچ کدام در درجه پایین اهمیت نسبت به دیگری قرار ندارند.