29 تیر 1400

تحصیل رایگان در آلمان

آیا امکان تحصیل رایگان در آلمان وجود دارد؟ کدام دانشگاه های آلمان رایگان هستند؟ شرایط تحصیل رایگان در دانشگاه های آلمان چیست؟

همه چیز درباره تحصیل رایگان در آلمان

آلمان یکی از بهترین کشورها برای تحصیل در خارج از کشور است. آلمان ترکیب منحصربه‌فردی از دانشگاه های عالی و کیفیت زندگی بالا را ارائه می دهد و با کشورهایی مانند انگلستان یا هلند رقابت می‌کند. نه تنها بهترین دانشگاه های جهان در آلمان قرار دارند، بلکه تحصیل رایگان در این کشور آن را به گزینه ای جذاب است. در این مطلب درباره تحصیل رایگان در آلمان بیشتر خواهید آموخت.

 

چه کسانی می توانند در آلمان رایگان تحصیل کنند؟

شاید تعجب کنید، اما همه مردم از تمام کشورهای جهان می توانند در آلمان رایگان تحصیل کنند! درست است؛ آلمانی ها، اروپایی ها و همه غیر اروپایی ها می توانند تحصیل رایگان در آلمان را تجربه کنند. جالب‌تر اینجاست که تحصیل رایگان در تمام رشته های تحصیلی دانشگاه های آلمان امکانپذیر است. تنها نکته ای که برای کشورهای خارجی از اتحادیه اروپا وجود دارد، اخذ ویزاست. دانشجویان این کشورها باید ویزای دانشجویی آلمان بگیرند تا بتوانند در این کشور تحصیل کنند. این یک مزیت مهم است. تحصیل رایگان در آلمان هر ساله دانشجویان زیادی از سرتاسر جهان به خود جذب می کند. می توانید از بین دانشگاه های رایگان آلمان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد یکی را انتخاب کنید. به این ترتیب تجربه ای منحصر به فرد از تحصیل در یک کشور اروپایی منحصر به فرد کسب خواهید کرد.

 

دانشگاه های رایگان آلمان کدام هستند؟

تمام دانشگاه های دولتی آلمان رایگان هستند. حدود 300 دانشگاه دولتی در آلمان وجود دارد. همچنین در مجموع بیش از 1000 رشته تحصیلی به دانشجویان ارائه می‌شود. از این رو، تقریبا در هر رشته ای که بخواهید می توانید در آلمان تحصیل کنید.

برخی از بزرگترین دانشگاه های دولتی و رایگان آلمان عبارتند از:

– دانشگاه کلن

– دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس مونیخ  (LMU)

– دانشگاه گوته فرانکفورت

– دانشگاه RWTH آخن

– دانشگاه مونستر

– دانشگاه روهر بوخوم

– دانشگاه دویسبورگ – اسن

– دانشگاه هامبورگ

– دانشگاه فنی مونیخ  (TUM)

– دانشگاه وورتسبورگ

 

چرا تحصیل دانشگاه های دولتی آلمان رایگان است؟

تقریبا تمام دانشگاه های اروپا و همچنین در سرتاسر جهان، دانشگاه ها از دانشجویان خارجی شهریه می‌گیرند. آلمان یکی از معدود کشورهایی است که حتی از دانشجویان کشورهای آسیایی، آفریقایی و غیره نیز شهریه‌ای دریافت نمی کند. همین مسئله تحصیل در آلمان را به یک گزینه محبوب برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا تبدیل کرده است.

آلمانی ها به طور کلی معتقدند که نباید با آموزش به عنوان یک کالای تجاری برخورد شود. به اعتقاد دولت آلمان، دسترسی رایگان به آموزش عالی، رشد اقتصادی و رفاه بیشتر مردم را تضمین می کند. در گذشته‌ای نه چندان براساس قانون، دانشگاه های دولتی آلمان می‌توانستند سالانه شهریه‌ای حدود 1000 یورو دریافت کنند.

اما پس از سال ها اعتراض عمومی، شهریه های دانشگاه های آلمان در سال 2014 مجددا لغو شد. امروزه تعداد دانشگاه های دولتی آلمان که شهریه می گیرند، بسیار کم است. به طور معمول دانشجویان پس از فارغ التحصیلی در آلمان می مانند. این یک مزیت برای پیشرفت اقتصادی این کشور و نیروی کار جوان است.

 

آیا تحصیل رایگان در آلمان به معنای کیفیت پایین دانشگاه هاست؟

اصلا اینطور نیست. دانشگاه های آلمان از بهترین دانشگاه های جهان هستند و می توانید به عنوان یک دانشجوی خارجی آموزشی در کلاس جهانی را دریافت کنید. بسیاری از دانشگاه های آلمان به طور مداوم در میان 100 رتبه برتر بین المللی قرار گرفته اند. علاوه بر رنکینگ بالای دانشگاه های این کشور، سیستم آموزشی آلمان دارای استانداردهای بسیار سختگیرانه ای برای تایید کسانی است که ارائه‌دهندگان آموزشی هستند. مدرک دانشگاه های آلمان نیز در سراسر جهان معتبرند و فرصت های شغلی زیادی را پیش‌روی دانشجویان قرار می‌دهند.

 

دانشگاه های خصوصی آلمان شهریه می گیرند؟

به طور کلی تحصیل رایگان در آلمان امکانپذیر است؛ فقط در برخی موارد باید شهریه پرداخت کنید. همانطور که گفتیم فقط دانشگاه های دولتی رایگان هستند. اگر در یکی از تقریبا 100 دانشگاه خصوصی آلمان تحصیل کنید، باید شهریه بپردازید. این شهریه با آنچه در کشورهایی مانند انگلیس یا ایرلند پرداخت می کنید، برابر است. با این وجود، به دلیل رقابت با دانشگاه های ارزان دولتی آلمان ، دانشگاه های خصوصی نیز برنامه های تخصصی و سایر مزایا را ارائه می دهند. البته دانشجویان ممکن است واجد شرایط دریافت بورسیه تحصیلی آلمان نیز باشند.

 

بادن- وورتمبرگ، تنها ایالتی که از دانشجویان شهریه می‌گیرد

از سال 2017 ، دانشگاه های دولتی در ایالت بادن – وورتمبرگ می توانند از دانشجویان غیر اتحادیه اروپا شهریه بگیرند. این شامل دانشگاه های اشتوتگارت، کارلسروهه، مانهایم، فرایبورگ، هایدلبرگ و برخی از شهرهای دیگر این ایالت است. هزینه های تحصیل در هر ترم 1500 یورو تعیین شده است. البته این شهریه هنوز هم ارزان تر از بسیاری از کشورهای دیگر در اروپا است. ایالت بادن – وورتمبرگ، در جنوب غربی آلمان، تنها ایالتی از 16 ایالت فدرال آلمان است كه دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا در دانشگاه های دولتی شهریه می گیرد.

 

هزینه تحصیل در آلمان چقدر است؟

تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی آلمان امکانپذیر است و فقط باید هزینه ترم را بپردازید. هزینه ترم که با نام Semesterbeitrag یا هزینه اداری شناخته می شود، بسیار کم است. دانشگاه های آلمان این هزینه را که اغلب حدود 300 یا 400 یورو در ترم است، برای ارائه خدماتی به دانشجویان می‌گیرند. هزینه اداری دانشگاه های آلمان شامل استفاده از بلیط حمل و نقل عمومی در شهر محل تحصیل و دیگر خدمات دانشجویی می شود. هزینه های زندگی دانشجویی نیز بین 800 تا 900 یورو در ماه است.

 

آیا بورسیه تحصیلی آلمان در دسترس دانشجویان خارجی است؟

بله. علاوه بر تحصیل رایگان در آلمان ، بورسیه تحصیلی زیادی برای دانشجویان خارجی در این کشور وجود دارد. سرویس تبادل آکادمیک آلمان (DAAD) دارای یک پایگاه داده رسمی بورسیه تحصیلی است. این سرویس به دانشجویان امکان می دهد گزینه های مناسب بورسیه تحصیلی آلمان به عنوان مثال بر اساس کشور مبدا جستجو کنند.

 

آیا می توانم پس از فارغ التحصیلی در آلمان بمانم؟

پاسخ به این سوال نیز مثبت است. فارغ التحصیلان بین المللی دانشگاه های آلمان می توانند در این کشور بمانند به دنبال کار باشند. تمام دانشجویان صرف نظر از کشوری که از آن آمده اند، پس از فارغ التحصیلی می توانند در آلمان بمانند. اگر شهروند خارج از اتحادیه اروپا باشید، می توانید برای دریافت اجازه اقامت 18 ماهه آلمان پس از فارغ التحصیلی اقدام کنید. با اخذ ویزای کاریابی آلمان یا همان job seeker visa ، می توانید کاری متناسب با شرایط خود پیدا کنید. توجه داشته باشید که در طول این 18 ماه مجاز به انجام هر کاری هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*