17 مرداد 1400

شرط معدل برای تحصیل در آلمان

شرط معدل برای تحصیل در آلمان یکی از شرایط ورود به دانشگاه‌هاست. اما معدل موردنیاز تحصیل در آلمان چند است؟ آیا با معدل پایین امکان تحصیل هست؟

بررسی شرط معدل برای تحصیل در آلمان

همانطور که می دانید برای تحصیل در دانشگاه های آلمان باید یکسری شرایط داشته باشید. همچنین باید تمام مدارک مورد نیاز برای سفارت آلمان جهت اخذ ویزای دانشجویی را ارائه دهید. در این میان دانشگاه های آلمان نیز برخی مدارک و شرایط را از شما انتظار دارند. یکی از این شرایط شرط معدل برای تحصیل در دانشگاه های آلمان است. از آنجایی که شرایط و مدارک تحصیل در دانشگاه های آلمان می تواند از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت باشد، شرط معدل نیز همینگونه است. با توجه به اهمیت این موضوع برای اخذ پذیرش از دانشگاه، در این مقاله قصد داریم شرط معدل تحصیل در کالج ها و دانشگاه های آلمان را بیشتر بررسی کنیم.

 

سیستم آموزشی و نمره دهی در آلمان

یک بالاترین نمره است!

سیستم آموزشی و نمره دهی در آلمان با ایران متفاوت است. نمره دهی در ایران بین صفر تا 20 در نظر گرفته می شود. این در حالی است که سیستم نمره دهی آلمان بین یک تا 5 است. اما برخلاف آنچه که تصور می کنید، نمره 5 بالاترین نمره نیست، بلکه پایین ترین نمره در آلمان است! در واقع بالاترین نمره یک در نظر گرفته می شود. اگر نمره 5 را اخذ کنید، یعنی درس یا واحد مربوطه را رد شده اید. در آزمون FSP نیز همینطور است. همانطور که می دانید آزمون FSP در پایان دوره کالج های آلمان از دانشجویان اخذ می شود. دانشجویان با پشت سر گذاشتن این آزمون می توانند در مقطع کارشناسی در دانشگاه های این کشور تحصیل کنند. بنابراین اگر نمره شما در آزمون FSP، 5 شود، این یعنی شما موفق نبوده اید و باید دوباره امتحان دهید. در صورتی یک بهترین نمره این آزمون است.

سیستم نمره دهی آلمان چه معنا و مفهومی دارد؟

نمره 1: بهترین نمره در سیستم دهی نمره دهی آلمان است. یعنی شما بالاترین نمره را در هر آزمونی کسب کرده اید.

نمره 2: این نمره یعنی خیلی خوب هستید. دانشجو با اخذ این نمره نشان می دهد که از شرایط خوبی برخوردار است.

نمره 3: این نمره رضایت بخش بودن وضع تحصیلی دانشجو را نشان می دهد. در واقع نشان دهنده متوسط بودن فرد موردنظر است.

نمره 4: گرفتن نمره 4 یعنی امتیاز شما کمتر از متوسط و حد انتظار است. در سیستم آموزشی آلمان ، کمترین نمره قبولی به شمار می رود.

نمره 5: اگر نمره 5 را کسب کنید، یعنی در درس یا واحد موردنظر قبول نشده اید. بدترین نمره در سیستم آموزشی آلمان است.

توجه داشته باشید که شرط معدل برای تحصیل در کالج ها و در دانشگاه های آلمان می تواند متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاور تحصیلی خود مشورت کنید. ما در موسسه آرمان پارسیان زمرد بهترین کالج ها و دانشگاه ها را متناسب با معدل شما معرفی می کنیم.

 

شرط معدل برای تحصیل در آلمان چند است؟

میانگین نمرات هر فرد یا معدل او در زبان انگلیسی Grade Point Average است که با نام اختصاری GPA  شناخته می شود. بسته به مقطع و همچنین کالج یا دانشگاهی که در آن تحصیل می کنید، شرط معدل تحصیل متفاوت است. بنابراین باید شرط معدل تحصیل در کالج های آلمان یا شرط معدل تحصیل در دانشگاه های آلمان را بررسی کنید. برای هر رشته و مقطع تحصیلی یک معدل به خصوص در نظر گرفته شده است. در ادامه بیشتر در این باره خواهیم گفت.

 

چگونگی محاسبه معدل در سیستم آموزشی

حداقل شرط معدل برای تحصیل در آلمان چند است؟ بیشتر دانشجویان با مدرک دیپلم برای اخذ پذیرش از کالج های آلمان اقدام می کنند. در دیپلم دبیرستان دو معدل وجود دارد که شامل معدل کتبی و معدل کل می شود.

معدل کتبی دیپلم: میانگین نمره های سال آخر دبیرستان، به عنوان معدل کل دانش آموز در نظر گرفته می شود. معدل کل سال سوم حاصل میانگین نمرات میانگین با نمرات شفاهی دانش آموز است.

معدل کل دیپلم: اما معدل دیگری به نام معدل کل نیز وجود دارد. معدل کل میانگین نمرات سه سال دبیرستان است. دانشگاه های و کالج های آلمان برای پذیرش شما معدل کل را در نظر می گیرند.

در دانشگاه ها نیز معدل کل معادل نمرات نهایی پایان دوره تحصیلی در یک مقطع است. یعنی میانیگن نمرات تمام ترم هایی که در یک مقطع مثلا کارشناسی یا کارشناسی ارشد گذرانده اید، معدل کل دانشگاهی را تشکیل می دهند.

 

شرط معدل برای تحصیل در کالج های آلمان

شرط معدل برای تحصیل در کالج های آلمان برای تحصیل در کالج بسیار مهم است. دانشجویانی که معدل کل دیپلم آنها یعنی سال های دهم، یازدهم و دوازدهم‌شان بالاتر 15 باشد، می توانند برای کالج اپلای کنند. توجه داشته باشید که با معدل پایین ممکن است بتوانید از یکی از کالج های آلمان پذیرش بگیرید، اما ممکن است سفارت شما را ریجکت کند. البته برای برخی رشته ها مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی معدل باید به مراتب بالاتر باشد.

 

شرط معدل برای تحصیل در دانشگاه های آلمان

شرط معدل برای تحصیل کارشناسی در آلمان

شرط معدل دانشگاهی برای دانشجویانی که کارشناسی مستقیم دانشگاه های آلمان را کسب می‌کنند، اهمیت دارد. برای تحصیل مستقیم کارشناسی در آلمان باید چند ترم را در یکی از دانشگاه های معتبر و مورد تایید آلمان در ایران سپری کرده باشید. مثلا اگر بیش از 35 واحد در یکی از دانشگاه های ایران خوانده باشید، می تواند به طور مستقیم برای کارشناسی در آلمان اپلای کنید. شرط معدل برای تحصیل در آلمان در این مقطع، معدل همان چند ترمی است که در دانشگاه های ایران خوانده اید. در چنین مواردی میانگین معدل دیپلم و پیش دانشگاهی شما با چند ترم دانشگاه تان باید بالای 15 باشد.

گفتنی است، این معدل برای تمام رشته های تحصیلی در آلمان قابل قبول نیست. همانطور که گفتیم برای تحصیل در رشته پزشکی در آلمان و رشته های مربوط به آن باید معدل بالاتری داشته باشید.

 

شرط معدل برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

اما شرط معدل برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی کمی پیچیده تر است. برای اپلای کارشناسی ارشد در آلمان تنها معدل مدرک کارشناسی کافی نیست. در واقع تمام معدل های مدارک قبلی شما از کاردانی گرفته تا کارشناسی در نظر گرفته می شود. دانشگاه های آلمان حتی دیپلم و پیش دانشگاهی شما را نیز می خواهند. معدل تحصیل در کارشناسی ارشد در آلمان باید بیشتر از 14 باشد. بنابراین دانشجویانی که معدل مدرک کارشناسی آنها بالای 14 باشد شانس بیشتری برای اخذ پذیرش از دانشگاه ها و همچنین اخذ ویزای دانشجویی آلمان دارند.

توجه داشته باشید هرچقدر معدل شما بالاتر باشد، شانس بیشتری برای اخذ پذیرش از بهترین دانشگاه های آلمان و در رشته مورد علاقه خود خواهید داشت.

 

شرط معدل برای تحصیل دکترا در آلمان

تحصیل دکترا در آلمان کمی متفاوت از کارشناسی و کارشناسی ارشد است. همانطور که می دانید برای تحصیل دکترا این استاد راهنماست که نظر اصلی را می دهد. شما پیش از اپلای برای دکترا باید استاد راهنمای خود را پیدا کرده و نظر او را جلب کنید. هر چند ممکن است در این میان برخی از دانشگاه ها معدل را نیز در نظر بگیرند. اما در نهایت استاد راهنما بسیار اثرگذار است. برای تحصیل دکترا مهارت های زبان، داشتن رزومه قوی و همچنین کارها پژوهشی و انتشار مقالات تحقیقاتی می تواند معدل پایین را جبران کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*