آیا اقامت در آلمان پس از فارغ التحصیلی امکان پذیر است؟ شاید این سوال شما که با تحصیل در دانشگاه های آلمان مدرک گرفتهاید، باشد.
اما حالا چی؟ آیا پس از مراسم فارغ التحصیلی می توانید اجازه اقامت در آلمان را تمدید کنید و به دنبال کار بگردید، آیا برای دانشجویانی که دوست دارند پس از فارغ التحصیلی در آلمان بمانند، چشم انداز مثبتی وجود دارد؟ درباره اقامت در آلمان پس از فارغ التحصیلی بیشتر بدانید.
شرایط اقامت در آلمان پس از فارغ التحصیلی
بازار کار آلمان چگونه است؟
آلمان، با شهرهای فوق العاده منحصر به فرد و با بزرگترین اقتصاد در اروپا، کانون مناسبی برای فرصت ها است. تقاضای زیادی برای استعدادهای فنی در انواع صنایع و شرکت ها در هر اندازه وجود دارد. این کشور یکی از برجسته ترین صادرکنندگان ماشین آلات، تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، وسایل نقلیه، داروها و مواد غذایی در جهان است. فولکس واگن، بی ام و، زیمنس و بوش تنها چند شرکت بزرگ در این کشور هستند و جای تعجب نیست که دانشجویان بین المللی پس از اتمام دوره تحصیل خود، کار در آلمان و اقامت در این کشور را انتخاب می کنند.
اگرچه آلمان تعداد زیادی از رشته های تحصیلی را به زبان انگلیسی ارائه می دهد، اما مهارت گفتاری در زبان آلمانی یک مزیت بزرگ هنگام جستجوی کار است و چشم اندازهای شغلی بسیار زیادی را ایجاد می کند. صحبت به زبان آلمانی تقریبا همیشه یک پیش شرط به ویژه برای مشاغل سطح پایین است. استثناهای رایج مشاغل موجود در فناوری / فناوری اطلاعات و مشاغل در استارتاپ های بین المللی نیز وجود دارد. داشتن مدرک سطح B1 زبان آلمانی یکی از شرایط دریافت ویزای اقامت آلمان است.
سیستم ویزای آلمان در مقایسه با کشورهای دیگر در اروپا نسبتا ساده و سریع است. مانند هر کشور دیگر در اتحادیه اروپا، دسترسی به بازار کار آلمان به ملیت شما بستگی دارد. وقتی فهمیدید بعد از فارغ التحصیلی برای یافتن کار در آلمان می مانید، باید از همان زمان که دانشجو هستید برنامه ریزی را شروع کنید. استفاده از تجربه کارآموزی به هنگام تحصیل در آلمان برای شما بسیار مفید است. آیا می خواهید بدانید که پس از تحصیل چگونه می توانید در آلمان بمانید؟
اجازه اقامت موقت هنگام جستجوی کار
شما به عنوان یک فارغ التحصیل خارجی از دانشگاه آلمان از وضعیت مطلوبتری نسبت به سایر شهروندان غیر اتحادیه اروپا برخوردار هستید. در لحظه اتمام تحصیل، ویزای دانشجویی شما نیز منقضی می شود، با این وجود دانشجویان می توانند ویزای 18 ماهه کار پس از اخذ مدرک دانشگاهی آلمان دریافت کنند. شما باید قبل از اتمام ویزای دانشجویی خود برای این مجوز اقدام کنید در غیر این صورت باید به کشور خود برگردید. اگر از قبل شاغل هستید می توانید از این مرحله صرف نظر کنید.
شما می توانید از این دوره برای جستجوی شغل دائمی که مربوط به رشته تحصیلی تان است استفاده کنید. در حالی که در طول تحصیل برای تامین هزینه زندگی خود در آلمان به صورت نیمه وقت کار می کنید، در این 18 ماه می توانید به هر اندازه که دوست دارید کار کنید و برای تامین هزینه زندگی خود به هر نوع شغلی مشغول شوید، اما تجربه کار در زمینه تحصیلات یک مزیت بزرگ است.
برای دریافت مجوز کار در آلمان، باید شرایط زیر را داشته باشید:
– مدرک دانشگاهی
– پوشش بیمه درمانی
– اثبات تمکن مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی
زندگی پس از تحصیل برای کسانی که در آلمان اقامت دارند چگونه است؟
وقتی در دانشگاه های آلمان تحصیل می کنید، طبیعی است که خیلی زود به چند سال آینده و پس از فارغ التحصیلی فکر کنید. هنگامی که امتحانات خود را تمام کرد، تحقیقات خود را به پایان رساندید و مدرک خود را دریافت کرد. بعد از آن چه اتفاقی پیش می آید؟ نحوه برخورد شما با چند سال اول پس از فارغ التحصیلی می تواند تفاوت چشمگیری در آینده شغلی شما ایجاد کند.
با توجه به این نکته، نکات مفیدی برای دانشجویان فارغ التحصیل وجود دارد که می توانند از مدرک خود استفاده خوبی کرده و زندگی در آلمان را بسازند.
1- قبل از شروع کار، اجازه اقامت خود را تمدید کنید
به کلیه دانشجویان بین المللی که از دانشگاه های آلمان فارغ التحصیل می شوند ، یک دوره 18 ماهه فرصت داده می شود تا بتوانند شغلی پیدا کنند و شروع به کار کنند، که خبر خوبی است. با این حال، برای شروع آن دوره، بیشتر افراد نیاز به درخواست اجازه اقامت جدید دارند و این کار کمی طول می کشد.
برای دریافت مجوز کار در آلمان ، باید گذرنامه، کپی مدرک خود (یا نامه امضا شده مبنی بر اتمام دوره دانشگاه)، سندی را که نشان می دهد بیمه درمانی معتبر دارید ارائه دهید. همچنین باید پول تامین هزینه زندگی در آلمان را داشته باشید.
2- به دنبال بیشترین فرصت های شغلی در زمینه رشته تحصیلی خود باشید
سعی کنید بیشتر به دنبال فرصت های شغلی در زمینه رشته تحصیلی خود باشید. بیشتر دانشگاه ها مشاوران شغلی دارند که می توانند به شما در یافتن کارهای مرتبط کمک کنند. وب سایت EURES و Graduateland نیز بسیار مفید است. هر دو دارای فیلترهایی هستند که می توانند برای مشاغلی استفاده شوند که صلاحیت و علایق شما باشد.
سایت هایی از این دست همچنین به شما امکان می دهند در زمینه های محتمل برای تحصیلات تکمیلی مانند حسابداری، مهندسی کامپیوتر و فناوری پزشکی تمرکز کنید. همه این سایت ها بخش های خوبی برای افراد جویای کار هستند، اما اگر کار مورد علاقه شما در میان آنها نبود، ناامید نشوید. جستجوی خود را گسترش دهید و از تمام ابزارهای موجود استفاده کنید.
3- از دوره پس از فارغ التحصیلی برای کامل کردن زبان آلمانی خود استفاده کنید
در حالی که برخی از دانشجویان می توانند در دانشگاه بدون اینکه به زبان آلمانی تسلط داشته باشند گذران زندگی کنند، اما در بازار کار واقعی این امر به ندرت اتفاق می افتد. به همین دلیل، توصیه می شود افرادی که در آلمان اقامت دارند نمرات TestDaf خود را بالا ببرند.
به یاد داشته باشید، شما در برابر یک جامعه ای از فارغ التحصیلان در رشته انتخابی تحصیلی خود رقابت خواهید کرد و کارفرماها به طور طبیعی تمایل دارند آلمانی زبانان را نسبت به کسانی که مهارت زبانی ضعیف دارند، در اولویت قرار دهند، حتی اگر شما یک نابغه ریاضی یا مهندسی باشید.
4- در اسرع وقت در مسیر Blue Card قرار بگیرید
اگر می خواهید پس از گذراندن دوره 18 ماهه ابتدایی در آلمان بمانید، باید کارت آبی (که مانند گرین کارت در ایالات متحده آمریکا عمل می کند) دریافت کنید که اساسا اجازه اقامت است. کارت های آبی برای کسانی که قرارداد کار و حقوق بالای 52000 دلار در سال دارند در دسترس است و به دارنده آن امکان کار در هر جای اتحادیه اروپا را می دهد. به عنوان مثال، اگر به عنوان یک محقق علمی ، یک پزشک یا یک تکنسین IT کار می کنید و بیش از 40000 دلار درآمد دارید ، باید بتوانید Blue Card دریافت کنید.
کارت آبی به مدت 4 سال معتبر باقی می ماند، اما دارندگان این کارت حق دارند پس از 33 ماه درخواست اقامت دائم کنند. اگر بالاترین مدرک زبان آلمانی را کسب کرده باشید، این دوره به 21 ماه می رسد. این دلیل مهم دیگری برای ارتقای زبان آلمانی است.